CASA TIP A-FRAME la NEHOIU ne demonstreaza ca aceste structuri si anvelopante nu mai sunt o raritate in Romania. Am filmat o astfel de casa la Nehoiu, in zona subcarpatica din judetul Buzau.

STADIU

Se afla inca in constructie, dar este definita in partile sale esentiale.

CE CUPRINDE CASA  A FRAME LA NEHOIU?

Va invit sa vedeti un model de casa tip A-frame,  construita pe structura de lemn, cu un insert de structura metalica. Casa are o amprenta la sol de 7,30 x 11,5 metri , o suprafata utila de 107 metri patrati.
Inaltimea casei este de 8,30 m.
Inaltimea spatiului de la parter este de 3,00 m.
La parter avem un living cuplat cu bucataria si locul de luat masa, o baie mare, si doua grupuri sanitare cu acces extern pentru viitori vizitatori, ce pot fi gazduiti pe domeniu.
La etaj sunt doua dormitoare spatioase de 20 si 21 mp dispuse pe un hol central, accesibil pe scara. Iar la varf, ultimul nivel, este de fapt un loc de joaca sau mini-dormitor pentru copii.

LUMINA

Cladirea este bine luminata, avand pe ambele fatade, atat pe cea principala , cat si pe cea secundara zone vitrate protejate cu tamplarie PVC si  si geam termoizolant tripan.

CAPACITATEA

Casa A Frame la Nehoiu poate adaposti o familie cu doi copii, in mod permanent, deci o locuinta unifamiliala.  Sau poate adaposti doua familii, ocazional sau permanent, sosite in scop turistic sau de relaxare. Cu unitatile de cazare bine definite la etaj, si spatiul comun – living si bucatarie- la parter.

IZOLATIILE

Apreciem foarte mult preocuparea pentru sistemul de termoizolatii si ferestre termoizolante si mentionam ca protectia finala a acoperisului va fi o tigla metlica, ce urmeaza a fi montata, moment pe care speram sa il cuprindem in povestile noatre din santier.

Pe domeniu urmeaza sa mai fie construite si alte dotari de cazare din categoria bungalow, cabana noastra devenind punctul central al investitiei. Acest lucru justifica prezenta, la nivelul parterului, a celor doua grupuri sanitare complete, amintite mai sus “cu acces extern pentru vizitatori”.

Arh. Viorel Plesca

Membru OAR

 

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!