CUM SE FACE UN DECOR TV?

„Cum se face un decor tv?” pentru un talk show de televiziune nu este o lecție. Nici workshop și nici vreun tutorial.
Este o simplă poveste, chiar o poveste din șantier.  Acordând atenția cuvenită detaliilor, pute vedea analogii existente între arhitectură și scenografie. Indiferent de amploarea lor, proiectele se construiesc.

Vă invităm într-un altfel de șantier să vedeți cum se realizează o ambianță scenografică într-un studio de televiziune.

A face un decor pentru un talk show de televiziune este ceva complex. Însemnă să îl concepi, să îl proiectezi, să manufacturezi toate subansamblele și instalațiile, să le asamblezi. Să îl constuiești. Într-un final să îl faci să funcționeze într-atat de bine încât să creezi o ambianța unică, irepetabilă.

Cam despre acestea ar fi vorba in filmul nostru, pe care il vom difuza in două episoade.
 In aceste veți putea descoperi: oameni, idei, experiențe, glume, transpirașie, inspirație și multă….imaginatie.

A durat 4 luni de zile să adunăm acest material. Am trăit și muncit alături de acești oameni.  Am aflat care le sunt gusturile în materie de cafea. Cu ce echipe de fotbal simpatizează și multe alte detalii. Am băut o bere, am fript și am mâncat un mititel. Ne-am cunoscut si ne-am împrietenit. Toate acestea sunt absolut identice cu cele trăite în șantierele despre care vă povestesc în mod obișnuit. Poate doar ceva mai multa migală, mai multă atenție față de …..milimetru. Cand stii ca un 4k se poate vedea TOT devine absolut obligatoriu.

Ce nu a fost obișnuit? Pandemia asta. Covid19. Ne-a distanțat, ne-a întârziat, ne-a pus un pic părul pe moațe si masca pe figură, dar cu atentie și rabdare am depășit clipele grele. Invățând cum se face un decor tv am învățat cum să trăim și să muncim în noile condiții.  Am aprofundat limitele paradoxului: apropierea si distanțarea socială.

Până la urmă Poveștile din Santier pot fi un talk show de televiziune, doar că ceva mai zgomotoase, mai dinamice si parcă cu atât mai vii.

Haideți să haidem!!!

Arh. Viorel PLEȘCA
Membru OAR

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!