PASAJUL DOMNEȘTI – TERMEN 15 NOIEMBRIE 2022

PASAJ-DOMNESTI-termen-15-noiembrie.jpg
PASAJ-DOMNESTI-termen-15-noiembrie.jpg

PASAJUL DOMNESTI – TERMEN 15  NOIMEBRIE 2022

Pasajul Domnești are ca termen de punere in functiune 15 Noimebrie 2022..  Oficial, a fost anuntat termenul de punere in functiune a Pasajului Rutier Domnesti. Conform Dlui. IONEL SCRIOSTEANU, ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor,  acesta este 15 Noiembrie 2022. Parte a procesului de modernizare a Infrastructii Rutiere nationale Pasajul Domnesti alaturi de Berceni, Popesti-Leordeni, Cernica si inauguratul Mogosoia ar trebui sa inlesneasca trafici in si din jurul Bucurestiului, chiar si dupa construirea Autostrazii A0.


Iata Bomba saptamanii. In trei luni vom circula peste instersectia Domnesti, de pe Centura Capitalei, pe pasajul Suspendat. Victorieeeeeeeeeeee….sau sa nu zic Hop! pana nu am sarit parleazul?


Mai ramane de rezolvat “fitilul”. Adica #Prelungirea #Ghencea.

Cum?

Cum sa arunci bomba fara sa aprinzi fitilul?  Cu greu. Se semnaleaza intarzieri fata de proiectul aprobat in 2019.
De cine? Adica cine sa ”aprinda” fitilul? Responsabile sunt Primariile. Primaria Capitalei, aka Dl. Nicusor Dan. Si primaria Sectorului 6, aka Dl. Ciprian Ciucu.
Cand? Toata lumea tace, nu se stie. Dar ar trebui sa fie gata si Prelungirea Ghnecea deodata cu Pasajul, nu? Ca puse cap la cap sa functioneze unitar si omogen. Altfel…………
Unde? Centura Bucurestiului colt cu Prelungirea Ghencea!
Dar poate ne vom “distra” asistand la aceste posibile incongruente romanesti. Nu ca ar fi prima data. Si cred ca nici ultima!

Va functiona pasajul si se va infunda  strada?

O intrebare de geometrie pe care doar Nicusor Dan ar putea sa o desluseasca. Sau poate Ciprian Ciucu de la Sectorul 6? Sau poate ei impreuna? Ipoteza cea mai probabila este ca Pasajul va functiona si Prelungirea Ghencea, nu!

Pana atunci sa spun ca pe giro se pregateste de asfalt. Ca rampele sunt configurate si realizate in proportie de 80%. Ca la giratoriile de siguranta ( pentru eventuale intoarceri) se lucreaza, cred ca sunt gata in proportie de 50%.

Traficul se desfasoara in conditii normale. As spune chiar mai fluent decat inainte de inceperea lucrarilor.
Hai ca mai sunt doar 3 luni si vom vedea.

Arh. Viorel Plesca

 

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!