POVESTEA CASEI SERBAN Episodul 2

“Când visăm singuri este doar un vis, dar când mai mulţi visează împreună este începutul unei noi realităţi.” – Arh. Friedensreich Hundertwasser.

 

Astăzi vom vedea cum pasiunea te poate face să îți construiești toată casa în jurul unei idei. Sau chiar două.  În cazul lui Cristian Șerban, în jurul mesei de biliard. În cazul Manuelei Șerban, în jurul unui șemineu.

Cristian nu a căutat un loc ferit și discret, cum ar fi putut să fie subsolul casei, pentru amplasarea mesei de biliard. Nu! A așezat-o în inima casei astfel încât să nu se izoleze de familie când va da o bilă-două cu prietenii. A așezat-o în centrul casei pentru ca să poată pune alături totul: familie, prieteni, pasiune.

Manuela a visat la un șemineu. Un șemineu adevărat, cu foc din lemne. Care să miroasă a rășinoasă, a fum, a pădure, a iarnă. Cu focul și căldura lui va aduna în jurul șemineului toată familia. Căldura și lumina focului vor fi marele punct de atracție din zona de zi a casei. Mai ales pentru Ilinca, și poate că în viitor și pentru un frațior al ei. Visele continuă.

În jurul visurilor celor doi soți se înalță casa, cu un etaj care conține un dormitor matrimonial, două dormitoare pentru copii, bai, dressing si un hol în supantă. Pe lângă modul în care au fost articulate funcțiunile vom vedea și soluții tehnice interesante:  sisteme de iluminat și sistemul de încălzire, sistemul de protecție termică si hidrofugă, și modul în care finisajele vor pune în valoare lemnul, piatra și metalul.

Manuela și Cristian nu au uitat să cuprindă în planul lor curtea și natura. În curte sunt câțiva pomi fructiferi, plantati dinainte de a fi săpată groapa pentru fundatii. Amplasamentul l-au ales ținând cont că pădurea este în imediata vecinătate. Lacul Pasarea este la doi pași.  Natura e peste tot în jurul casei, și intră vizual, nestingherită pe fereastra, la fel ca și aerul curat.

Această Poveste din Șantier se va transforma încet-încet într-o Poveste de Viață.

Am încălecat pe-o șa, să vă spun povestea mea….

Arh. Viorel Plesca

 

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!