UITE PUZ-ul, NU E PUZ-ul

Controversata stire-bomba a zilei de ieri: suspendarea PUZ-urilor a 5 sectoare ale Bucurestiului de catre Primarul General al Capitalei.
Pe langa asta alte oportunitati-amenintari, cu ar fi implementarea standardelor NZEB, devine mizilic.
Sa pui in cap sectorul constructiilor in capitala pentru 2 ani este ca si cum iti iei adio de la 8 miliarde de euro cifra de afaceri, taxe si impozite. Un blocaj cu serioase implicatii in proiectare, executie, after market pe un termen de nedefinit.

Nu sunt decat 100.000 de lucraori in constructii si vreo 20.000 de firme. Asta ar putea fi un argument pentru Primarul General sa mai cugete. Nu sa spuna ca nu plateste PUG-ul alat in derulare contractuala cu UAIM pentru ca nu are bani.

Din surse absolut credibile am aflat ca PUG-ul aflat in lucru ar putea sa mai dureze doi ani. Termen pentru finalizare, pentru dezbateri publice, si penru validare. Totul in conformitate cu legea. Si unde-i lege nu-i tocmeala.

Dar pot fi un pacatos si ma gandesc ca acolo unde nu e lege si rulament urbansitic  e loc de tocmeala? Pot.

Oricum pana la tocmelile astea Puzușor a trebui sa aleaga: ori faci tocmeala cu rechinii imobiliarelor, ori faci negoceri cu exponentii societatii civile si ci cu cetatentii Bucurestiului. Sunt convins ca abilitatile de matematician il vor face sa aleaga foarte usor. Abilitatile de primar sunt o piedica temporara. Dupa cum se stie manadatele sunt limitate. Uneori chiar auto-limitate. Daca mai apuca 2 ani la Primarie promit sa il promovez de la Puzușor la Pugușor.


Dar Dl. Nicusor Dan are timp sa se gandeasca. In primul rand sa ii gaseasca pe profesionisti. Sa ii intrebe, sa se sfatuiasca, sa ia decizia cea mai buna, chiar daca este primarul unui oras bolnav.
Daca nu va fi un primar gol, lipsit de continut, pe care nici macar pubelele din groapa de gunoi a istoriei nu il vor recunoaste.
Spun asa…pentru un prieten!


Arh. Viorel Plesca
Membru OAR

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!