Saltul la altitudine


Da, cred ca a invata sa zbori reprezinta saltul la altitudine. Sau poate saltul calitativ. Sau supremul abordarii spatiale, adevaratul 3D.
Un salt calitativ la Povesti din Santier.
Sa vedem lucrurile in ansamblu, sa vedem cat de ample sunt santierele, si sa urmarim povestile din unghiurile cele mai inedite.
Haideti cu noi, in zbor!!!!

Execitiul cu joystick-urile nu este usor. Sus-jos cu stanga si fata-spate cu dreapta, este un fel de 2D. Cand bagi rotirile, care se transforma in rototranslatii iti aduci aminte de lectia de descriptiva din anul I, Mircea Enache. Mai adaugi depasarile laterale si déjà vertijul pandeste sau chiar musca din tine.

Deplasarea pe diagonala mare a cubului este turul de forta, pe care il poti complica si mai tare daca vei avea un subiect corect incadrat. Un triplu surub este diamantul oricarui videograf. Iar loopingul sau plojeul este doar pentru piloti.

Saltul la altitudine este un plus pentru Povesti din Santier. Reprezinta fagaduiala unui unghi cu totul si cu totul particular. Sau poate misterul unei priviri de ansamblu, din care nu lasam sa se vada chiar toate detaliile. Pastratea unui as in maneca este mereu benefica. Sau poate punctul din care vom reorganiza intreg santierul. Poate chiar steaua polara a unui santier. Pentru filmarile de noapte….Visez si eu.

Cand muncitorii vor stii ca acolo sus e cineva care ii priveste se vor simti datori sa priveasca si ei. O forma de comunicare a omenirii. Daca nu ma credeti…e pe testate si pe luate!!!!

A fost o asteptare. Acum este o promisiune. Ca zborul. Ca visul. Iar cand visul apare… pac! Facem Saltul la altitudine.

De acolo, de la altitudine vom dezvalui santierul, cu ale sale, dar si o serie de atitudinii. Ale arhitectilor si inginerilor, ale proprietarilor si dezvoltatorilor, ale caselor si oraselor. Ale oamenilor si caselor lor. Atituni in miscarea oamenilor prin santier, sau atitudini in proiectele lor intrupate, sau in iluminarea caselor, sau in viermuiala traficului. Sau Visele si Noaptea.

La urma urmelor asta era promisiunea noastra acum 6 luni cand am deschis www.povestidinsantier.ro. Sa surprindem in santiere tot ceea ce ar putea fi folositor celor care construiesc, sau locuiesc, sau viseaza sa locuiasca in case, de orice tip. Celor care doresc sa vada si aprecieze cat mai corect gestul de arhitectura si de constructii. Celor care doresc ca maine sa ne fie mai bine decat ne este azi.

Voi tineti aproape si noi ne tinem de promisiuni!

Asta este saltul la altitudine!

Arh. Viorel Plesca
dronist de ultima ora

 

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!