Vom vizita și discuta și despre subsolul casei Șerban.
Un subsol parțial, raportat la amprenta la sol a construcției, totuși amplu, uscat, bine ventilat și luminat artificial, accesibil printr-o scara la fel de generoasa ca și cea care ne-a condus la etaj.
Termo și hidroizolațiile au fost rezolvate cu mare acuratețe pe tot exteriorul: sub planseu și pe pereți. Mulți fac greșeala să izoleze numai pereții, uitând cu desăvârșire de izolarea planșeului, ca și cum pe acolo nu poate intra apa sau nu se poate pierde căldură. Ei aș! Legile fizicii sunt egal valabile pentru pereți si planșee, vă asigur!!!
Pentru o bună execuție a termo și hidroizolațiilor săpătura în jurul viitorilor pereți a fost executată la lațimea de un metru în jurul viitorului perimetru al subsolului. Desigur ceva mai multă muncă, dar asta platește ”asigurarea” ca frontul de lucru a furnizat condiții optime pentru efectuarea lucrărilor de calitate. Este nevoie de spațiu pentru aplicarea rolelor de membrane hidroizolante și a panourilor termoizolante din polistiren extrudat.
O grijă deosebită a fost acordată detaliilor de trecere ale cablurilor, țevilor și conductelor. La fel ca și în cazul acoperișurilor, pereții si planșeele subsolurilor, o dată perforați, se transformă în zone extrem de sensibile pentru pătrunderea apelor, fie ele de natură meteorica, fie de natură freatică. Pe lângă știința configurării detaliilor respective vom discuta și despre materialele potrivite pentru astfel de etanșări.
Tipurile de depozitare sau activități ce se pot desfășura în cei circa 40 de metri pătrați sunt cele normale pentru familie, dar Cristian nu a uitat că locuirea la casă cu curte presupune, pe lânga sculele și spațiul pentru hobby, o altă serie de scule și unelte pentru casă și grădină, precum și spatiul necesar pentru depozitarea lor, locul de depozitare pentru proviziile de iarnă. Cristian nu a considerat ca necesară o instalație generală de încălzire a subsolului, deoarece aceasta se poate realiza local și ocazional, deci mai ieftin.
Așadar vă invităm să vedeți un spațiu generos, nepretențios, dar bine modelat și mobilat, un spațiu tehnic și de depozitare, simplu, curat si uscat.

Câți proprietari se pot lăuda cu astfel de subsoluri?

Arh. Viorel Pleșca

 

Viorel Plesca

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viorel Plesca

Social Media

Urmariti-ne si pe retelele sociale

error: Content is protected !!